I wish I knew how it would feel to be free

Gepubliceerd op 14 april 2019 om 12:10

Yes mijn bloed is weer goed en dus ben ik vrijdag weer met een kuur gestart. Rondom werk zijn er positieve ontwikkelingen. Ik ben gestart met motorrijlessen wat super spannend is maar heel tof! Er gebeuren fijne dingen in mijn leven en ik voel me gewoon echt heel goed. Kortom er gaat de laatste tijd heel vaak iets goed. Ik ben hier zo mega blij mee!

Helaas voel ik me de laatste tijd ook wel vaak negatief (het kan dus wel schijnbaar. Nee lulkoek, gebeurt wel vaker maar goed ik ben meer van de positiviteit).  Ik merk dat ik de laatste tijd slecht slaap, ik alleen kan dromen en denken over dat ik misschien snel doodga. En dit wil ik nou juist nog heel lang niet. Want ik geniet momenteel van zo veel moois dat dit voor mij echt geen optie is!

Afgelopen week zat ik in mijn stopweek. Dat betekent dat ik een week geen  chemo heb en die afsluit met een tripje naar de vampieren om mijn bloed te laten controleren. Afhankelijk van die uitslag mag ik op vrijdag wel of niet starten met een nieuwe kuur BFF pillen. Bij de vorige uitslag waren mijn tumormarkers (getallen die de tumorontwikkelingen weergeven) iets hoger dan de keer ervoor. Hierdoor raak ik toch altijd wat in paniek. Ik dacht meer te voelen en dacht dat het slechter ging maar gelukkig was dat niet zo. Mijn bloed bleek goed en dus mocht ik door.

Maar goed, ik was de hele week een beetje van het padje. Ik merkte dat ik vaak negatief dacht en dat ik na ieder ding dat leuk was of waar ik plezier aan beleefde in een negatieve vibe kwam. En laat ik dat nou net niet goed kunnen hebben. Het leven is nu, ik voel me nu goed genoeg dus ik wil van alles dat ik kan doen en wil doen genieten. Maar toch gebeurde het en ik kon het knopje niet vinden omdat uit te zetten. Hier raakte ik dan weer zo gefrustreerd over dat ik nog harder ging balen en ja....dan ga je in een negatieve spiraal. Hate it! Dus ik probeer mezelf daar dan uit te trekken en soms lukt dit best wel aardig maar soms duurt het me net iets te lang om die switch te maken. 


Ik sprak hier met mijn ma en oncoloog over. Zij hadden allebei dezelfde theorie en ik kan me er wel in vinden.

Genieten van dingen die goed gaan en blij zijn met het 'nu' is soms gewoon lastig. Ik denk dat ik me, meer dan een gezond persoon, bewust ben van het keerpunt van het leven. Het kan zomaar ineens slecht gaan of anders zijn. En dit maakt dat na de super fijne 'high moments' er ook soms diepe 'low moments' zijn. De titel van deze blog, een nummer van Nina Simone, past daarom goed bij hoe ik me soms voel: I wish I knew how it would feel to be free. Ik voel me gevangen door de kanker, het bepaalt bijna alles in mijn leven. Het kan me enorm overnemen en mijn positieve vibe soms helemaal beïnvloeden. Maar! Ik wil dat niet en dus door het te delen, me hier bewust van te worden en er vaker bij stil te staan wil ik ook dit overwinnen.

Hell no Cancer.....You can't have my positive attitude! I ain't gonna give it to you!

 

Liefs,

Naomi

 

ps. wil je mijn verhalen in je mail? Meld je even aan via de homepage!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Opa en oma
4 jaar geleden

Je bent en blijft een kanjer! Hoe jij er tot nu toe mee omgaat, pet af!! Dikke knuffel voor jou van ons. Veel liefs💋💋💋

Niny van Beek
4 jaar geleden

Dag Naomi. Op deze zondag heb ik je verhaal gelezen. Je deelt je worstelingen en je vreugdes met onbekenden, Het lijkt me fijn als er iets terug gezegd wordt. Via Paula en Dory ben ik op jouw blog gekomen.
Meeleven dat gaat niet echt als jezelf in andere omstandigheden zit, maar je raakt me zeker met je verhaal. Dank daarvoor. Je spiegelt voor mij ook de gave om open te delen wat je beleeft. Een les voor mij. Ik wens je alle goeds,
liefs van Niny van Beek (je schoonachternicht ongeveer)

Leanne
4 jaar geleden

M'n ma???
Trots op jou!

Je moeder ;-)

Bianca
4 jaar geleden

Lieve Naomi, wij hebben genoten van het moment dat je stagedocenten aan het boeterhammen smeren zet en mijn zoon een heerlijke dag hebt bezorgd. Hopelijk pluk je dit moment met ons mee ♡

Martie
4 jaar geleden

Like Nina Simone you are a fighter.
And like Nina Simone:🎼🎤your baby just cares for you🎼
Big hug and kisses, Martie

Anouk
4 jaar geleden

Laat jij nou juist dat extra sprankeltje energie geven aan mij en mijn Nina. Hopelijk mogen nog heel veel kindjes van jou positieve vibe en fijne persoonlijkheid genieten! Ik hoop dat we je gewoon blijven zien op school 😘

Marijke van Vlerken
4 jaar geleden

Lieve lieve Naomi, ik ben er iedere keer verbaasd over dat mensen met kanker zo positief kunnen praten over hun ziekte. ik ga zo'n 4 keer per jaar mee als medische begeleiding bij sponsorfietstochten deze gaan vanuit Italienaar Nederland en fietsen 8 dagen zo'n 200 km per dag. last van rug, benen en de kont kapot maar, OPGEVEN IS GEEN OPTIE. Iedere keer is het ongelooflijk hoe positief deze in het leven staan, zowel mensen die het zelf hebben of iemand in het gezin of in de familie. Lieve Naomi, pet af voor jou ik meen het oprecht, dikke knuffel veel liefs en geniet vooral van alle mooie dingen die je tegen komt.

Wim van Hout
4 jaar geleden

Wow, Positivo.... Mooi positief verhaal deze keer, er komen mooie dagen aan. GENIET

Groetjes, Wim

Anneke Welschen van Alphen
4 jaar geleden

Ik herken wel een beetje van jouw verhaal. Rein was er heel goed in om te zeggen: als je je druk maakt over wat er allemaal aan moeilijke en verdrietige dingen kunnen komen, dan gooi je de goeie tijd van nu ook weg! Hij kon dat als geen ander. Ik veel minder goed. Ik moest net als jij nu, echt mezelf bijelkaar rapen, om in het hier en nu te blijven. Volgens mij doe je het hartstikke goed joh! Geef jezelf maar een compliment en een schouderklopje . Dat verdien je helemaal.

Susanne
4 jaar geleden

Lieve Naomi, je bent een held! Meer mensen zouden in het hier moeten leven...alleen komen ze daar meestal te laat achter. Je leeft intens met ups en downs... zonder de diepe dalen te voelen...kun je de positieve bergen niet meer als pieken ervaren. Ik bewonder jou, Susanne.