Ice ice moederdag

Gepubliceerd op 12 mei 2019 om 23:28

Vandaag is het moederdag. Een dag waarbij je extra aandacht besteedt aan je moeder of aan haar denkt.

Op de een of andere manier was vandaag voor mij anders dan andere moederdagen. Ik lag in bed en moest denken aan de drie ice ice baby's. Iets wat ik niet vaak meer doe maar op de een of andere manier vandaag wel. Ik dacht aan de mama's die vanochtend een fijn ontbijt kregen en van die prachtig eigen gemaakte cadeaus van hun kinderen. Van die cadeaus waar ik al enige  tijd mee bezig ben geweest voor de kids van mijn klas. Ik dacht aan hoe graag ik vroeger kinderen wilde, aan hoe het leven eruit had kunnen zien als ik niet ziek was. Ik besloot een heerlijk ontbijtje voor mezelf te maken en daar van te genieten in bed. Zo had ik toch dat ontbijtje op bed want stiekem is dat misschien wel het fijnste aan moederdag, tenminste dat denk ik :)

 

Terwijl ik mijn ontbijtje in alle rust (want dat is dan weer een voordeel van ice ice baby's) aan het eten was, overdacht ik van alles. Dat het gek is drie prachtige embryo's te hebben maar dat die het nog steeds koud hebben, ik dacht aan andere mensen die geen kinderen kunnen krijgen, aan hoe tof het ergens was geweest als je vanuit het ziekenhuis van je embryo's een kaartje had gekregen of misschien een ander teken van vriesleven. Al is dit misschien heel vreemd maar toch moest ik er aan denken en er stiekem een beetje om lachen. Het zou wat zijn als je een tekening of kaartje zou krijgen van de vrieskamer waar de emboryo's nu momenteel zijn..... en toen ging daar mijn telefoon en kreeg ik een berichtje van Lou. Ze wenste me een fijne moederdag aangezien zij mij ziet als mamjuf en als mama van haar. Een fijn berichtje want ergens voel ik me soms wel een beetje mama. Vreemd misschien maar bekijk de foto hieronder maar eens... dat is een van mijn kleine kindjes.... Of ik ze nou op kan zien groeien of niet, of ik ze in mijn buik heb gehad of niet, het zijn onze cellen hahaha. Oke ik draaf door hahaha. Chemo, sterk spul!

Overigens ben ik momenteel helemaal oke met het feit dat ik alleen maar ice ice baby's heb en de kinderen van mijn klasje en mijn geweldige nichtjes en neefjes! Natuurlijk is het klote dat de keus voor me is gemaakt maar ook daarin probeer ik te zien wat de positieve kanten zijn. Zo kon ik vanochtend heerlijk in alle rust en op mijn eigen tempo ontbijten, kan ik de kinderen in de klas helemaal wild maken en ze om 15 uur naar huis sturen waarnaar ik naar huis ga en kan doen en laten wat ik wil....en zo zijn er nog best wel wat dingen die het eventuele gemis verzachten.

 

Na mijn ontbijtje ben ik naar mijn eigen sterke prachtige moeder gegaan. Ze flikt het maar wel! Ze is er altijd voor me. Laat me mijn ding doen wanneer ik dat nodig heb maar is er ook als ik het even allemaal niet meer weet. Ga er maar aanstaan...dealen met het krijgen van een ziek kind, iets wat je niet van te voren bedenkt dat dit zou kunnen gebeuren. Na 26 jaar sta je dan ineens aan de zijlijn van een ziekteproces....en laat me dat nou net de meest lastige positie lijken. Dan ben ik blijer met mijn positie als aanvallende middenvelder (ja ik kijk ineens voetbal...tja, je moet alles een keer proberen toch?). Ik bedoel ik hoef niet toe te kijken. Nee ik kan vechten en zorgen voor een overwinning.  Maar mijn mama staat er naast en kan alleen maar kijken. Moeilijk! Respect!

 

Goed, waar mijn moederdag enigzins wat ijskoud startte met wat gedachtes over het leven als moeder zonder daadwerkelijk kinderen te hebben, smolt het ijs in de middag. Ik mocht met een aantal kinderen van school en de moeders naar de kindermusical Aladdin. Wat voelde ik me gelukkig! Gelukkig omdat ik dit soort dingen kan doen en dat ik zo'n fijne kinderen en ouders op school heb. We hebben gelachen, genoten en goede gesprekken gehad. Ik was een trotse mamajuf met fijne gedachten over mijn ice ice baby's. Het leven is mooi en ik geniet van  alles. Hoe moeilijk ik het  soms ook vind dat de keus, kinderloos te zijn, gemaakt is door een klote ziekte, ik blijf genieten! Het is even goed zo... mijn eigen leven is momenteel al ingewikkeld genoeg, laat staan als je de verantwoordelijkheid voor een kind er nog bij krijgt. Dus voor mij is het hebben van ice ice baby's wel even goed en wie weet komt er ooit een ice ice baby-moederdag!

 

Liefs

 

Mij!

 

ps. wil je mijn verhalen in je mail? Meld je aan via de homepage.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Leanne
4 jaar geleden

Zo trots dat ik haar moeder ben.

Paula
4 jaar geleden

Heel mooi weer. Mooi moederdagcadeau voor je mamma en jezelf. ❤

Anke
4 jaar geleden

Snap ik Leanne. Trots op jullie beide !!
💜💜

Brenda
4 jaar geleden

Wat ben je toch een knapperd, dat je alles altijd weer positief bekijkt!
En jou mama is ook een topper!

Wim van Hout
4 jaar geleden

Ik kreeg het koud van je verhaal, met tegelijkertijd een warm gevoel in mijn hart. Leanne is idd een prachtmens, en jouw mama. Geluk zit vaak waar een ander niet kijkt, jouw gedachten zijn zo intens. Daar pluk jij je positiviteit uit, geweldig.

9 dagen na je post, blijft de lading duidelijk.

Grtz, Wim

Maak jouw eigen website met JouwWeb